Egyedi szauna építés Önnek otthonra

4069 Egyek, Erzsébet u. 86. | Tel: +36 20 487-8955

Finn szauna építés

Finn szauna építés

Finn szauna építés otthonra és közintézménybe egyaránt

A finn szauna története több mint 2000 évvel ezelőttre nyúlik vissza. A finn szauna építése sokban eltér az infraszauna építésétől. Ebből következik, hogy más igényeket elégít ki a finn szauna, és mást vagyis inkább máshogy az infrakabin. Tehát a finn szauna és az infraszauna két egymástól alapvetően különböző dolog. Habár mindkettő az izzasztó hatáson keresztül javítja az egészséget és a közérzetet, mind a használat módja, mind az, ami az izzasztó hatást előidézi, teljes mértékben eltérő. Fontos tisztában lenni ezekkel az alap dolgokkal, ha finn szauna építés előtt állunk!

Legtöbbet épített finn szauna típusok

Hagyományos finn szauna

A hagyományos szauna vagy finn szauna még ma is a legnépszerűbb szaunatípus, amiben nem lesz változás. Az izzadás, a magas hőfok, a hidegvizes fürdő élménye évezredek óta hagyomány és az igazi szaunaélmény alapja.

Sófalas finn szauna

Egyre népszerűbb a szauna és a sóterápia egyidejű alkalmazása a szaunában. Nemcsak egészségileg, hanem kinézetre is sokkal látványosabb egy kivilágított sófalas szauna, amely 3 terápia egyben: Szauna, só- és fényterápia. A lakás ékköve egy ilyen látványos szauna.

Kombinált szauna

Valaki izzadni szeret, valaki nem. A kombinált szaunával mindkét igény kielégíthető. Kompromisszumok nélkül. Nem kell lemondania senkinek a szaunázásról, ha nem egyeznek a szaunázási szokások a családban.

Nézzen bele munkáinkba

Így építjük be a helyszínen a finn szaunákat

TIMELAPSE SOROZATUNKBÓL

Komplett finn szauna beépítése 2 percben

Ezt a finn szaunát megrendelőnk a lakás egyik sarkába álmodta meg. Nézze meg 2 percben hogyan építettük meg ezt a szaunát!

Play

Ebben a helyiségben a fő látványosság

A sófalas finn szauna

Ezt a sófalas finn szaunát megrendelőnk a fürdőszobába álmodta meg. Nézze meg videónkat!

Play

A pince kiváló helye lehet a szaunának

Finn szauna a pincében

Ezt a finn szaunát megrendelőnk a pincébe álmodta meg. Nézze meg 1 percben hogyan építettük be!

Play

Válasszon széles lambéria választékból

A szauna lambéria döntően meghatározza az egész szauna összképét

Csomós fenyő

A legkedveltebb és legkedvezőbb árú szauna lambéria. A legrégebbi finn szaunák is mind luc fenyőből készültek. Egyszerű és megfizethető árú, mégis tartós, esztétikus faanyag.
Minősége: ‘A’ ami annyit jelent, hogy egészséges benőtt görcs előfordul, de gyantaszegény és hibamenetes lambéria.

Csomószegény Éger

Északon nagyon kedvelt az égerfa lambéria. Ez a szauna lambéria tartósabb, mint egy fenyő, mert erősebbek a rostjai, sűrűbbek az évgyűrűi és sötétebb színe is van. Egészséges csomókat tartalmazhat a szauna lambéria.

Csomómentes Éger

Az igazi középút: elegáns – természetes – színtartó, mégsem drága! ”A” minőségű, mely azt jelenti, hogy hibátlan anyag! Ez a szauna lambéria tartósabb, mint egy fenyő lambéria, mert erősebbek a  rostjai és sűrűbbek az évgyűrűi.

Csomómentes fehér nyárfa

Finnország legismertebb szauna alapanyaga, amiből nagyon elegáns kabint lehet készíteni! Minősége: ‘A+’ ami annyit jelent, hogy görcsmentes, színeltérés nélküli szauna lambéria.

Meranti

Távol-keleti egzotikus fafajta. Több változatuk ismert: vörös, sötétvörös, világosvörös, sárga, fehér. A meranti félék fája annál tartósabb, minél sötétebb színű. Ajtó-ablak gyártás fő alapanyaga, de szauna építéshez is felhasználható.

Vörös cédrus

Trópusi fajok közül a legnemesebb, kellemes illata és utánozhatatlan színe sokakat csábít szaunázásra.
“A” minőségű, ami annyit jelent, hogy gyönyörű, igazán luxus kabinokhoz való szauna lambéria.

Kanadai HEIMLOCK

A kanadai Heimlock, igazi különlegesség. Lassú növekedésű, örökzöld fenyő. Rendkívül ellenálló, masszív fa. Nagyon szép, egységes színezetű, prémium kategóriás anyag.

Abachi

Az abachi a  legelterjedtebb faanyag szauna  építéshez. Afrikából érkezik hazánkba. Hőkezelt,  csomó és göcsmentes, kiválóan bírja a vizet és a meleget, rendkívül rossz hővezető, ezért használjuk előszeretettel szaunákban (pl. szaunapadok anyaga). Alacsony tömege és mérettartóssága miatt évtizedek óta a belső építészetben kedvelt fa.

Thermowood nyárfa

“A/B” minőség, de ez nem azt jelenti, hogy az anyag csomós vagy hibás! Kizárólag színeltérés fordulhat elő a szálakon, mely a hőkezelés során keletkezik.
Szerkezetileg teljesen hibátlan és ugyan azzal a jó tulajdonságokkal rendelkezik mint bármelyik “A+” minőségű thermowood lambéria.
Az “A” minőségnél színeltérés nem látható.

Tegye még egyedibbé szaunáját

Egészítse ki az alábbi opciókkal is egyedi szaunáját

Sóterápia

A szaunák falába épített himalájai sófallal a szauna meleg terápiája kiegészül és ötvöződik a só jótékony hatásával. A szaunában a körülöttünk lévő só harmonikus, nyugtató és gyógyító rezgést biztosít és exkluzív látványt is nyújt.

Fényterápia

Részesüljön fényterápiában is egyúttal a szaunában. A szaunába beépített elektromos fénytechnikai, színterápiás eszközök (led fényszalag, csillagos égbolt, színterápiás égő stb.) biztosítják a fényterápia lehetőségét.

Hangterápia

A szaunába beépített elektromos hangszolgáltató eszközök (mini hifi, vízmentes hangszóró stb.) biztosítják a zeneterápia lehetőségét is. Hallgasson relaxációs, gyógyító zenét a szaunában és fokozza a méregtelenítő terápia hatékonyságát.

Aromaterápia

A gyógynövényekből illóolajokat párologtatva a levegőbe és belélegezve illetve a bőr pórusain át bejutva a szervezetbe biztosít ellazulást. Illatanyagok széles választéka a webshopunkban elérhető.

Néhány általunk készített finn szauna

További finn szaunás képeink a galériában.
Nézze meg őket és szerezzen inspirációt és jó ötleteket!

Az egyedi igények és annak megvalósítása NEM PROBLÉMA, hiszen megoldottunk már számtalan nem szokványos körülményt...

Aki a munkák mögött van:

Papp Róbert

A Pappszauna Kft. ügyvezető tulajdonosa, szenvedélyes szauna építő, aki maga is aktívan részt vesz a szaunák építésében. A Pappszauna szakképzett asztalosokból álló csapatával országosan és a határokon túlra is vállalja egyedi tervezésű szaunák megépítését. Szabadidejében 3 gyermekes családapa, aki szeret focizni és ping-pongozni.

Kérje most egyedi ajánlatunkat szauna építésre!

A Pappszauna a megrendelő igényeinek és körülményeinek megfelelő egyedi szaunákat épít országosan, korrekt áron.

Elérhetőségeink:

Pappszauna Kft.
4069 Egyek, Erzsébet u. 86.

Mobil: +36 20/487-5955