Egyedi szauna építés Önnek otthonra

4069 Egyek, Erzsébet u. 86. | Tel: +36 20 487-8955

Infraszauna építés

Infraszauna építés

Infraszauna építés otthonra és közintézménybe egyaránt

Hatékonyabb és takarékosabb az infraszauna építés karbonszálas technológiával

Ha már eldöntöttük, hogy infraszauna építésbe fogunk, akkor a következő kérdés az, hogy milyen fűtőtestet használjunk az infraszaunában. Míg a hagyományos finn szaunában a fűtésről a szaunakályha gondoskodik, addig az infrakabinokban a fűtőtestek vagy un. fűtőpanelek biztosítják a felmelegedést. A szaunakályha a levegőt melegíti fel 80-100 fokra, a fűtőtestek pedig közvetlenül a testet melegítik fel és nem a levegőt ezáltal érik el az izzasztó hatásukat.
A legtöbb infraszauna kerámia fűtőtesttel működik, de egyre elterjedtebb a karbonszálas vagy másnéven karbonlapos infraszauna is. A karbonszálas infraszauna népszerűsége nem véletlen, hiszen hatékonyabb, mint a kerámia fűtőtesttel felszerelt és fűtött infraszaunák.

Milyen infraszaunákat építünk?

Normál infrakabin

Míg a hagyományos finn szaunában a fűtésről a szaunakályha gondoskodik, addig az infrakabinokban a fűtőtestek vagy un. fűtőpanelek biztosítják a felmelegedést. A szaunakályha a levegőt melegíti fel 80-100 fokra, a fűtőtestek pedig közvetlenül a testet melegítik fel és nem a levegőt ezáltal érik el az izzasztó hatásukat. Az infrakabinban a hőmérséklet 35-45 fok körüli.

Sófalas infrakabin

Ma már egyre népszerűbb a szauna és a sóterápia egyidejű alkalmazása a szaunában. Nemcsak egészségileg, hanem kinézetre is sokkal látványosabb egy kivilágított sófalas szauna, amely 3 terápia egyben: Szauna, só- és fényterápia. A lakás üde színfontja kivilágítva egy ilyen sófalas vagy éppen himalájai sótégla berakásos infraszauna.

Kombinált szauna

Valaki izzadni szeret, valaki nem. A kombinált szaunával mindkét igény kielégíthető. Kompromisszumok nélkül. Nem kell lemondania senkinek a szaunázásról, ha nem egyeznek a szaunázási szokások a családban. Építtessen kombiszaunát és kedvére választhat, melyik szaunázást részesíti aznap előnyben.

Milyen fűtőtestet válasszak?

Hagyományos kerámia fűtőpanelest vagy karbonszálast?

Azt már tudjuk, hogy az infraszauna egészen más, mint a hagyományosnak mondott finn szauna, ezért az infraszauna építés is másként zajlik.

A karbonlapos infraszauna az infraszaunák egy új fűtési móddal felszerelt infraszaunája, amely nagyobb hatékonysággal, takarékosabban “dolgozik”, mint a kerámia fűtőtesttel felszerelt kabinok. Röviden elmondom, hogy milyen érvek szólnak a karbonszálas infraszauna mellett és miért építünk mi is karbonlapos infraszaunákat:

  • Kerámia rudakból származó infravörös fény nem tudja egyenletesen elérni a testünket, mert nincs akkora felülete, mint a karbonszálas fűtőtestnek
  • A kerámiabetétes infrakabinok felfűtési ideje általában olyan 20-30 perc.

Éppen ezért ajánlott a kerámiás szaunában egy helyben lehetőleg mozdulatlanul szaunázni. Ez nem egy kényelmes megoldás valljuk meg őszintén. Ezzel ellentétben a karbonlapos infraszaunában már jóval kényelmesebb a helyzet:

A karbonlapos infraszauna egyenletesen és jóval nagyobb felületen termeli a hőt, ezért a test egészét elérik a sugarak még akkor is ha nem ugyanabban a helyzetben ülünk vagy fekszünk.

Az azonos méretű panelek összehasonlításakor bebizonyították, hogy a szén-alapú technológia vagyis a karbonszálas infraszauna hatékonyabb.

  • A hő eloszlása itt egyenletes ezért kisebb az esélye a leégésnek és ami szintén fontos, hogy hamarabb és jobban beindul az izzadás, mint a hagyományos kerámiabetétes infraszaunák esetében
  • A karbonlapos szaunák sokkal rövidebb idő alatt elérik a szükséges hőfokot, így a felfűtési idő akár 30-50 %-kal csökkenthető ezáltal a költségeink is
  • Hamarabb is kikapcsolható, mert a meleget hosszabb ideig megtartja

Összefoglalva a karbonszálas infraszauna összességében hatékonyabbnak mondható, mint a többi modell, tehát érdemes megfontolni alaposan, hogy egy karbonlapos fűtéssel felszerelt infraszaunában méregtelenítsük szervezetünket.

TIMELAPSE VIDEÓSOROZATUNKBÓL

Infraszauna építése egy fürdőszobába

Ezt az infraszaunát megrendelőnk a fürdőszobába álmodta meg. Nézze meg 1,5 percben hogyan építettük be ezt az infraszaunát! Látható, hogy bármilyen szögben lévő falfelület mellett-alatt lévő kis területre is építhető egy kisebb infrakabin.

Play

Válasszon széles lambéria választékból

A szauna lambéria döntően meghatározza az egész szauna összképét

Csomós fenyő

A legkedveltebb és legkedvezőbb árú szauna lambéria. A legrégebbi finn szaunák is mind luc fenyőből készültek. Egyszerű és megfizethető árú, mégis tartós, esztétikus faanyag.
Minősége: ‘A’ ami annyit jelent, hogy egészséges benőtt görcs előfordul, de gyantaszegény és hibamenetes lambéria.

Csomószegény Éger

Északon nagyon kedvelt az égerfa lambéria. Ez a szauna lambéria tartósabb, mint egy fenyő, mert erősebbek a rostjai, sűrűbbek az évgyűrűi és sötétebb színe is van. Egészséges csomókat tartalmazhat a szauna lambéria.

Csomómentes Éger

Az igazi középút: elegáns – természetes – színtartó, mégsem drága! ”A” minőségű, mely azt jelenti, hogy hibátlan anyag! Ez a szauna lambéria tartósabb, mint egy fenyő lambéria, mert erősebbek a  rostjai és sűrűbbek az évgyűrűi.

Csomómentes fehér nyárfa

Finnország legismertebb szauna alapanyaga, amiből nagyon elegáns kabint lehet készíteni! Minősége: ‘A+’ ami annyit jelent, hogy görcsmentes, színeltérés nélküli szauna lambéria.

Meranti

Távol-keleti egzotikus fafajta. Több változatuk ismert: vörös, sötétvörös, világosvörös, sárga, fehér. A meranti félék fája annál tartósabb, minél sötétebb színű. Ajtó-ablak gyártás fő alapanyaga, de szauna építéshez is felhasználható.

Vörös cédrus

Trópusi fajok közül a legnemesebb, kellemes illata és utánozhatatlan színe sokakat csábít szaunázásra.
“A” minőségű, ami annyit jelent, hogy gyönyörű, igazán luxus kabinokhoz való szauna lambéria.

Kanadai HEIMLOCK

A kanadai Heimlock, igazi különlegesség. Lassú növekedésű, örökzöld fenyő. Rendkívül ellenálló, masszív fa. Nagyon szép, egységes színezetű, prémium kategóriás anyag.

Abachi

Az abachi a  legelterjedtebb faanyag szauna  építéshez. Afrikából érkezik hazánkba. Hőkezelt,  csomó és göcsmentes, kiválóan bírja a vizet és a meleget, rendkívül rossz hővezető, ezért használjuk előszeretettel szaunákban (pl. szaunapadok anyaga). Alacsony tömege és mérettartóssága miatt évtizedek óta a belső építészetben kedvelt fa.

Thermowood nyárfa

“A/B” minőség, de ez nem azt jelenti, hogy az anyag csomós vagy hibás! Kizárólag színeltérés fordulhat elő a szálakon, mely a hőkezelés során keletkezik.
Szerkezetileg teljesen hibátlan és ugyan azzal a jó tulajdonságokkal rendelkezik mint bármelyik “A+” minőségű thermowood lambéria.
Az “A” minőségnél színeltérés nem látható.

Tegye még egyedibbé szaunáját

Egészítse ki az alábbi opciókkal is egyedi szaunáját

Sóterápia

A szaunák falába épített himalájai sófallal a szauna meleg terápiája kiegészül és ötvöződik a só jótékony hatásával. A szaunában a körülöttünk lévő só harmonikus, nyugtató és gyógyító rezgést biztosít és exkluzív látványt is nyújt.

Fényterápia

Részesüljön fényterápiában is egyúttal a szaunában. A szaunába beépített elektromos fénytechnikai, színterápiás eszközök (led fényszalag, csillagos égbolt, színterápiás égő stb.) biztosítják a fényterápia lehetőségét.

Hangterápia

A szaunába beépített elektromos hangszolgáltató eszközök (mini hifi, vízmentes hangszóró stb.) biztosítják a zeneterápia lehetőségét is. Hallgasson relaxációs, gyógyító zenét a szaunában és fokozza a méregtelenítő terápia hatékonyságát.

Aromaterápia

A gyógynövényekből illóolajokat párologtatva a levegőbe és belélegezve illetve a bőr pórusain át bejutva a szervezetbe biztosít ellazulást. Illatanyagok széles választéka a webshopunkban elérhető.

Néhány általunk készített infrakabin

További infraszaunás képeink a galériában.
Nézze meg őket és szerezzen inspirációt és jó ötleteket!

Az egyedi igények és annak megvalósítása NEM PROBLÉMA, hiszen megoldottunk már számtalan nem szokványos körülményt...

Aki a munkák mögött van:

Papp Róbert

A Pappszauna Kft. ügyvezető tulajdonosa, szenvedélyes szauna építő, aki maga is aktívan részt vesz a szaunák építésében. A Pappszauna szakképzett asztalosokból álló csapatával országosan és a határokon túlra is vállalja egyedi tervezésű szaunák megépítését. Szabadidejében 3 gyermekes családapa, aki szeret focizni és ping-pongozni.

Kérje most egyedi ajánlatunkat szauna építésre!

A Pappszauna a megrendelő igényeinek és körülményeinek megfelelő egyedi szaunákat épít országosan, korrekt áron.

Elérhetőségeink:

Pappszauna Kft.
4069 Egyek, Erzsébet u. 86.

Mobil: +36 20/487-8955